Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав указ про українське громадянство для Саакашвілі


Екс-президент Грузії Михеїл Саакашвілі
Екс-президент Грузії Михеїл Саакашвілі

Президент України Петро Порошенко підписав указ про надання українського громадянства екс-президенту Грузії Міхеїлу Саакашвілі.

«Згідно з пунктом 26 статті 106 Конституції України та статті 9 Закону України «Про громадянство України» постановляю: прийняти до громадянства України Саакашвілі Міхеїла, 1967 року народження, уродженця Грузії, який проживає у місті Києві», – йдеться в указі президента, опублікованому у суботу, 30 травня.

У п’ятницю увечері в Одеській ОДА підтвердили, що у суботу в Одесі представлять нового голову облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі.

Раніше заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий повідомив, що Кабмін направив президенту подання про призначення екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі головою Одеської облдержадміністрації.

Екс-президент Грузії наразі очолює раду реформ при президенті України

У Тбілісі проти Саакашвілі порушена низка кримінальних справ. Його звинувачують в організації побиття депутата і бізнесмена Валерія Гелашвілі, а також у розтраті бюджетних коштів і у створенні привілейованих умов для перебування у в’язниці фігурантів гучної кримінальної справи про викрадення і вбивство тбіліського банкіра Сандро Гиргвліані.

У відповідь на запит Тбілісі про видачу Саакашвілі Київ відповів відмовою.

XS
SM
MD
LG