Доступність посилання

ТОП новини

Футбол: німці пропонують створити нову міжнародну федерацію


Йозеф Блаттер у Цюріху, 29 травня 2015 року після того, як його вп’яте переобрали президентом Міжнародної федерації футболу – ФІФА
Йозеф Блаттер у Цюріху, 29 травня 2015 року після того, як його вп’яте переобрали президентом Міжнародної федерації футболу – ФІФА

Німецький політик і віце-голова Європейського парламенту Александр граф Ламбсдорф закликав до створення нової міжнародної футбольної федерації. В інтерв’ю газеті «Welt am Sonntag» (Світ у неділю) він зазначив, що основні федерації, представлені кращими футбольними командами планети, могли б об’єднатися у «Всесвітню футбольну асоціацію».

Ламбсдорф висловив думку, що ядром такої федерації мала би стати Європа.

«Якщо п’ять провідних футбольних націй Європи – Німеччина, Англія, Іспанія, Франція та Італія – оголосять про готовність стати ядром Всесвітньої футбольної асоціації (WFA), то до них скоро приєднаються США, Японія та Австралія», – переконаний політик.

Він також сподівається, що пізніше до нового об’єднання приєднаються Аргентина та Бразилія. За словами Ламбсдорфа, це стане «спортивним і економічним кінцем ФІФА Йозефа Блаттера».

У п’ятницю 79-річного Йозефа (Зеппа) Блаттера вп’яте переобрали президентом Міжнародної федерації футболу – ФІФА.

Виборам передував найбільший корупційний скандал в історії ФІФА. 27 травня у Цюріху були заарештовані кілька високопосадовців ФІФА, проти яких у США висунуті звинувачення у хабарництві при виборі місць проведення світової першості з футболу, в махінаціях з укладенням маркетингових та телерадіомовних угод, у шахрайстві, рекеті і відмиванні грошей.

Інститут Emnid на замовлення газети Bild am Sonntag провів опитування громадської думки серед жителів Німеччини та виявив, що 76 відсотків респондентів висловилися за відставку Блаттера у зв’язку з корупційним скандалом. Протилежної точки зору дотримуються 11 відсотків опитаних.

XS
SM
MD
LG