Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики намагаються просунутися вперед поблизу Донецька – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Під ранок 3 червня в районі Донецька бойовики здійснили спробу просунутися вперед, повідомив речник з питань АТО Андрій Лисенко.

«О 3-й ранку противник розпочав масований обстріл наших позицій у районі Мар’їнки і Красногорівки, зокрема з важкого озброєння. Вони застосували танки, міномети, артилерію. Противник намагається просунутися вперед. Українські військові відбивають усі атаки й успішно утримують свої позиції, ситуація під контролем», – сказав він.

За словам Лисенка, у районі Мар’їнки і Красногорівки за ніч бойовики здійснили близько 40 обстрілів.

Як заявив речник, «атака відбувається на неширокій ділянці фронту, тому говорити про широкомасштабний наступ ворога» не можна.

«Ця ситуація не є штатною, оскільки є вибухи, стрільба, є поранені. За добу ніхто з наших хлопців не загинув – це диво», – наголосив він. При цьому Лисенко не уточнив кількість поранених українських військовослужбовців на цій ділянці.

«Якщо тиск посилюватиметься, буде підтягнуто резерви, буде відповідна відповідь – підкріплення для утримування позицій», – додав Лисенко.

Бойовики на своїх сайтах підтвердили бої в Мар’їнці.

Раніше сьогодні народний депутат фракції «Народний фронт» Євген Дейдей заявив, що бойовики вранці в середу розпочали обстріл Красногорівки і Мар’їнки в Донецькій області. «По всій лінії точаться запеклі ближні бої. Бойовики йдуть на прорив», – сказав депутат.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Росія «дала вказівку своїм терористам розпочати військову операцію» на сході країни перед самітом «Групи семи», запланованим на 7-8 червня.

XS
SM
MD
LG