Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко прозвітує в Раді про перший рік президенства


Президент України Петро Порошенко у Верховній Раді, 27 листопада 2014 року (©Shutterstock)
Президент України Петро Порошенко у Верховній Раді, 27 листопада 2014 року (©Shutterstock)

Президент виступить у Верховній Раді із щорічним посланням

Київ – 4 червня президент Петро Порошенко має виступити у Верховній Раді із щорічним посланням. На думку депутатів та експертів, глава держави говоритиме здебільшого про успіхи та здобутки першого року свого президентства, а також окреслить плани реформ в Україні. У свою чергу саме президентське бачення подальших реформ найбільше цікавить народних обранців.

Порошенко прозвітує в Раді про перший рік президенства
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Напередодні президент заявив, що не задоволений темпами реформ. «Очікування щодо реформ у наших громадян і за кордоном – дуже високі. Темпи реформ мене, як президента, абсолютно не задовольняють», – цитує виступ Петра Порошенка на засіданні Національної ради реформ прес-служба президента.

Експерти припускають, що про це президент говоритиме також і перед депутатами. Однак ключовим в його виступі, скоріш за все, стане звіт про здобутки першого року його президентства, зокрема, успіхи на шляху євроінтеграції.

Він розповість, наскільки виконав те, що обіцяв українцям рік тому
Тарас Березовець

«Він розповість, наскільки виконав те, що обіцяв українцям рік тому. І зосередиться на ключових досягненнях влади: розповість, що було підписано і ратифіковано більшістю європейських парламентів Угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом. Говоритиме про те, що було створено потужну українську армію, і нас підтримують сьогодні наші західні партнери», – каже політтехнолог Тарас Березовець.

За словами експерта, президент мав би викласти своє бачення основних реформ і внесення змін до Конституції.

Депутати чекають пояснень: чому буксують реформи?

Народні обранці також припускають, що президент здебільшого говоритиме про успіхи першого року свого перебування на посаді. Дуже скептично з цього приводу налаштований позафракційний народний депутат Віталій Купрій з Дніпропетровщини, який у квітні вийшов із фракції «Блоку Петра Порошенка».

Це буде виступ із черговими порціями популізму, із певними гаслами, які вже приїлися українському народу
Віталій Купрій

«Це буде виступ із черговими порціями популізму, із певними гаслами, які вже приїлися українському народу. Буде намагання приховати за певними проблемами небажання і невміння проводити реформи. Довіри у мене до цього виступу апріорі немає, оскільки немає реальних справ», – зазначає він.

За словами депутата, президенту варто насамперед пояснити відсутність реформ в Україні.

Також депутати припускають, що президент говоритиме про успішну розбудову Збройних сил та зростання обороноздатності держави.

Говоритиме про те, що покращення життя сьогодні вже відбулося, що армія наша – потужна, а засіки – повні
Семен Семенченко

«Говоритиме про те, що покращення життя сьогодні вже відбулося, що армія наша – потужна, а засіки – повні», – вважає депутат із фракції «Самопоміч» Семен Семенченко.

У свою чергу, народний обранець сподівається почути про плани оборони та відновлення територіальної цілісності України та зламу системи кругової поруки кругової поруки, яка була збудована в країні впродовж останніх 20 років.

  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG