Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: «Народний фронт» і «Блок Порошенка» мають визначити єдиний підхід щодо місцевих виборів


Президент Петро Порошенко (праворуч) і прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, архівне фото
Президент Петро Порошенко (праворуч) і прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, архівне фото

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що «Народний фронт» і «Блок Петра Порошенка» як дві найбільші фракції у парламенті повинні визначити єдиний підхід до участі у кампанії по місцевих виборах.

«Важливо, щоб усі політичні сили, які входять до коаліції, уже зараз прийняли рішення про формат походу на місцеві вибори. За інших обставин це буде війна всіх з усіма. Тому моя пропозиція до президента і до «Блоку Петра Порошенка» як від прем`єр-міністра і від «Народного фронту» – ми як дві найбільші фракції в парламенті повинні визначити єдину систему і підхід щодо участі в виборчій кампанії до місцевих органів влади», – сказав він на засіданні уряду.

У «Блоці Петра Порошенка» наразі не коментували ці пропозиції Яценюка.

Минулого року учасники коаліційних переговорів домовилися про необхідність внесення змін до законодавства в частині введення пропорційної системи виборів до липня 2015 року. Тоді наголошувалося, що упродовж першої половини 2015 року необхідно ухвалити зміни до законодавства про місцеві вибори за пропорційною системою з відкритими списками.

У Верховній Раді зареєстрували три законопроекти про місцеві вибори. Місцеві вибори заплановані на осінь цього року.

XS
SM
MD
LG