Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині бойовики обстріляли Авдіївку – МВС


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 4 червня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 4 червня 2015 року

На Донеччині бойовики обстріляли Авдіївку, повідомив голова облуправління МВС В’ячеслав Аброськін.

«Прямі попадання снарядів у житлові будинки поблизу вулиці Ювілейна. Зруйновані будинки, пошкоджено газопровід», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Інформація про потерпілих уточнюється, на місці працює слідчо-оперативна група.

Наразі сепаратисти не коментують сьогоднішнього обстрілу.

Авдіївку регулярно обстрілюють проросійські бойовики. У травні внаслідок обстрілу призупинив роботу Авдіївський коксохімічний завод, тоді також були поранені дві людини, одна людина загинула.

Уранці 3 червня у штабі АТО повідомили, що сепаратисти зробили спробу прорватися поблизу Донецька, зокрема вони почали масований обстріл позицій сил АТО біля Мар’їнки і Красногорівки, у тому числі з важкого озброєння. У Генштабі згодом повідомили, що українські військові для зупинки наступу сепаратистів, попередивши міжнародних партнерів, були змушені застосувати артилерію.

Представник угруповання «ДНР» Едуард Басурін, коментуючи бойові дії біля Мар’їнки, заявив, що бойовики «не ведуть наступальних дій, а просто застосовують адекватні заходи проти посилення геноциду народу Донбасу».

У ніч на 4 червня ОБСЄ оприлюднила доповідь моніторингової місії про ситуацію поблизу Мар’їнки, у якій зазначалось, що ще від вечора вівторка, 2 червня, спостерігачі бачили рух великого числа важких озброєнь угруповання «ДНР» в бік контактної лінії біля Мар’їнки.

XS
SM
MD
LG