Доступність посилання

ТОП новини

Посол США привітав заяву Порошенка про безпеку на Марші рівності


Джеффрі Пайєтт
Джеффрі Пайєтт

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт підтримує заяву президента України Петра Порошенка про безпеку на запланованому на 6 червня в Києві Марші рівності.

«Вітаю заяву Порошенка про гарантування безпеки під час суботнього Маршу рівності в Києві», – написав Пайєтт у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter.

Сьогодні президент України Петро Порошенко заявив, що виходити на Марш рівності є конституційним правом кожного громадянина України, і додав, що не бачить підстав перешкоджати проведенню цієї акції.

Глава держави висловив упевненість у тому, що якщо марш відбудеться, то правоохоронні органи зможуть гарантувати його безпеку.

Напередодні мер Києва Віталій Кличко закликав політичні сили і громадські організації не створювати чергового протистояння навколо Маршу рівності і закликав організаторів акції утриматися від проведення заходу.

2 червня «Правий сектор» звернувся до міського голови Києва Віталія Кличка з проханням звернутися до суду щодо заборони акції ЛГБТ-спільноти для «уникнення провокацій, конфліктних ситуацій і неприємностей будь-якого характеру».

У рамках форуму ЛГБТ «КиївПрайд2015» заплановано провести у Києві 6 червня Марш рівності. Організатори наголошують, що це мирна маніфестація на підтримку ідеї необхідності дотримання прав людини, незалежно від сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності чи будь-яких інших ознак.

Міжнародний форум ЛГБТ «КиївПрайд2015» проводиться за підтримки українських і європейських активістів. Його започаткували у 2012 році, тоді проведення акції заблокували радикали. У 2013 році Марш рівності вдалося провести, минулого року організатори скасували захід у зв’язку із заявою столичної міліції про неможливість гарантувати безпеку активістам.

XS
SM
MD
LG