Доступність посилання

ТОП новини

Канада готова застосувати нові санкції щодо Росії – Гарпер


Прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер. Київ, 6 червня 2015 року
Прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер. Київ, 6 червня 2015 року

Прем'єр-міністр Канади Стівен Гарпер заявив, що Канада готова залежно від розвитку ситуації застосувати санкції щодо Росії. Про це канадський прем’єр заявив під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Києві, 6 червня.

«Мають бути наслідки для Путіна, економічні санкції мають залишатися. І ми залишаємося готовими до співпраці з нашими союзниками, щоб накласти додаткові санкції, якщо цього вимагатиме ситуація», – сказав Гарпер.

За його словами, Канада не визнає незаконних дій Росії щодо України.

«Ми ніколи не погодимося з тим, що кордони суверенної держави можуть перекроюватися силою. Ми дуже солідарні з нашими союзниками і закликаємо пана Путіна, щоб він покінчив із вторгненням на Східну Україну, щоб вивів своїх військових, танки, важке озброєння і припинив надавати військову допомогу сепаратистам», – сказав Гарпер.

Крім того, він пообіцяв під час завтрашнього засідання керівників держав «Групи семи» порушити «українське питання».

«Завтра я візьму участь у зустрічі керівників «Великої сімки», і дуже шкодую, що Україна не займає місце за цим столом. Але я можу запевнити вас, що обговорення ситуації в Україні буде пріоритетним на перемовинах канадської сторони», – наголосив Стівен Гарпер.

За словами Гарпера, нині Канада зберігає санкції щодо 270 росіян та сепаратистів.

Канада – одна з перших країн, яка засудила анексію Криму і підтримку Росією (попри заперечення Кремля) сепаратистів на Донбасі, запровадивши ряд санкцій.

Саміт лідерів країн «Групи семи» (США, Канада, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія) відбудеться в Німеччині 7-8 червня. «Українське питання», як очікується, буде одним із ключових для обговорення.

XS
SM
MD
LG