Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: техніка на військовій частині поблизу палаючої нафтобази не пошкоджена


Пожежа на нафтобазі під Києвом, 9 червня 2015 року
Пожежа на нафтобазі під Києвом, 9 червня 2015 року

Техніка на військовій частині, яка розташована поблизу палаючої нафтобази під Васильковом на Київщині, не пошкоджена. Про це Радіо Свобода повідомив прес-офіцер Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило.

«Ніяка техніка не пошкоджена. Та техніка, яка була найближче до стихії, евакуйована, а із зони, яка є безпечною, зараз, завдяки тому, що вщух вітер, проводяться заходи для евакуації решти авіаційної техніки та майна», – зазначив він.

«За прогнозами ДСНС, до вечора ситуація покращиться – догорять резервуари і небезпека вщухне, тому що та відстань, яка є до військового аеродрому (на даний момент – близько 100 метрів), ще кілька годин тому була гірша, зараз ситуація покращилася…» – додав він.

За його словами, по периметру військової частини зроблено все, щоб унеможливити подальше поширення вогню на територію частини – викошена трава, викопані рови.

Пожежа почалася 8 червня у другій половині дня. Спочатку рятувальники повідомляли про чотири охоплені полум’ям резервуари. Сьогодні вранці, за даними ДСНС, горять 16 резервуарів. Сьогодні ж на місці пожежі стався вибух. У результаті пожежі загинула одна людина, 14 поранені, повідомляють у МВС.

МВС відкрило провадження за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».

Раніше радник голови МВС України Зорян Шкіряк заявив, що слідство розглядає декілька версій причин масштабної пожежі і потужного вибуху на нафтобазі «БРСМ-нафта». Він зазначив, що однією з основних причин можуть бути грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, також розглядаються технічна складова і навмисний підпал. Остаточно це з’ясує слідство, додав Шкіряк. У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі називають навмисний підпал.

XS
SM
MD
LG