Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: сепаратисти пішли у наступ, щоб допомогти Льовочкіну на виборах?


Сергій Льовочкін
Сергій Льовочкін

У разі місцевих виборів на підконтрольних сепаратистам територіях, переможе «Опозиційний блок» – Newsweek

Справжньою причиною наступу сепаратистів може бути прагнення допомогти Сергію Льовочкіну виграти вибори на Донбасі. Про це на сторінках видання Newsweek пише Овен Метьюс.

Автор переконаний, нинішній наступ сепаратистів покликаний дискредитувати президента Петра Порошенка та посилити позиції так званих «народних республік» у переговорах, метою яких є забезпечити проведення місцевих виборів на Донбасі на умовах сепаратистів.

«Найкращим сценарієм для України могла би стати згода сепаратистів на проведення на підконтрольних їм територіях місцевих виборів, призначених на 25 жовтня. У виборах під наглядом міжнародних спостерігачів візьмуть участь місцеві та загальноукраїнські політичні сили. Найбільш імовірним переможцем виборів буде «Опозиційний блок», очолюваний колишнім головою адміністрації Януковича Сергієм Льовочкіним, якого видання The Economist колись назвало «орієнтованим на реформи», – пише видання.

При цьому автор відзначає, що «вибори можуть дозволити зберегти обличчя Києву, Москві та Вашингтону» та каже, що для посилення своєї переговорної позиції Москва буде прагнути отримати перевагу у військовій площині.

«Путін вже неодноразово показував, що іде на переговори, лише отримавши відчутну перевагу на полі бою. Саме цим і може бути нинішній наступ сепаратистів – демонстрацією сили, покликаною дискредитувати Порошенка та покращити позиції сепаратистів на переговорах, метою яких є послаблення центральної влади. Росія цю війну не виграє, але Україна все ще може її програти», – пише Метьюс.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG