Доступність посилання

ТОП новини

Претендент на президентство США називає Путіна громилом


Претендент на президентство США називає Путіна громилом
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

Колишній губернатор штату Флорида у США Джеб Буш, який змагається за висування кандидатом на президентство США від Республіканської партії, називає президента Росії Володимира Путіна «громилом».

США разом із європейськими союзниками мають бути рішучими у протистоянні агресії Росії, заявив Джеб Буш, брат колишнього президента США Джорджа Буша-молодшого, перебуваючи в Берліні в перебігу поїздки країнами Європи.

«Я хочу звернути увагу, що ми не хочемо створити вигляд, ніби ми проти Росії», – наголосив він. «Я вважаю, що ставитися до Путіна необхідно з позиції сили. Він громило, а коли до такої людини ставитися ввічливо, це тільки підтримує її лиху поведінку».

«Хочу уточнити: я не говорю про те, що ми маємо бути войовничими – але треба казати: «Ось вам наслідки ваших дій», і саме це відверне ті погані наслідки, яких ми не хочемо», – додав Джеб Буш.

При цьому він звернув увагу: «Будьмо відвертими: Росія вторглася до сусідньої країни. Вона окупувала значний шматок цієї країни. Вона порушила мінські домовленості. Тому зараз інші часи, ніж були лише п’ять років тому, і я вважаю, що Сполучені Штати і наші друзі й союзники в Європі, звичайно, повинні бути рішучими».

Зокрема, це стосується військових навчань, які проводяться в Польщі і країнах Балтії і які, на думку Джеба Буша, мають бути значно потужніші.

Джеб Буш, який нині змагається за висування кандидатом на посаду президента США від Республіканської партії, послідовно виступає за тверде ставлення до Росії через її агресію проти України і за посилення підтримки України.

XS
SM
MD
LG