Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську презентують фільм про перший український добровольчий полк «Дніпро-1»


Відбулася прем’єра фільму про добровольців полку «Дніпро-1»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:18 0:00

У Дніпропетровську в середу ввечері відбулась прем’єра документального фільму «Все буде «Дніпро» про перший український добровольчий полк спецпризначення «Дніпро-1». На захід були запрошені бійці полку, волонтери, громадські активісти, небайдужі жителі міста.

За словами організаторів заходу, фільм студії «12-й кадр» є волонтерською ініціативою з нагоди річниці створення полку. 50-хвилинна стрічка розповідає про історію створення батальйону територіальної оборони у Дніпропетровську, на основі якого виник батальйон «Дніпро-1», а потім і полк, нелегкі будні бійців у зоні АТО – на блокпосту «Міст», у селищі Піски, забезпечення полком безпечної роботи мобільного шпиталю на передовій, роботу з патрулювання автодоріг поблизу зони бойових дій тощо. Стрічка також розповідає про бійців «Дніпра-1», серед яких чимало людей бізнесу, представників інтелігенції, які полишили звичне життя задля захисту Батьківщини.

Як розповіли організатори, ще на закритому перегляді фільм здивував глядачів своїми чесними кадрами з поля бою, щирими інтерв’ю бійців, їхніми незаангажованими думками, почуттям гумору і вірою в майбутнє України.

Як сказав в інтерв’ю Радіо Свобода оператор і монтажер фільму Дмитро Панков, найбільше під час зйомок, зокрема, на передовій, його вражали люди – бійці.

«Цей фільм – про людей. Нам, нашому поколінню випала історична місія: без нас не буде держави Україна. Кожен має це зрозуміти, усвідомити», – сказав оператор.

У Штабі національного захисту Дніпропетровської області, який підтримував створення фільму, кажуть, що у планах – відзняти й змонтувати ще не одну таку стрічку: задля цього на передовій наразі працює кілька операторів.

Крім того, показ фільму про добровольців невдовзі передбачається в містах, які розташовані в зоні антитерористичної операції, задля «підняття патріотизму місцевих жителів».

XS
SM
MD
LG