Доступність посилання

ТОП новини

«Діти війни» звикають до мирного життя (фотогалерея)

Тридцятьох дітей із прифронтового містечка Красногорівка, що під Мар’їнкою Донецької області, попри небезпеку, волонтери вивезли до Дніпропетровська. Їхнє місто потерпає від практично щоденних обстрілів озброєних сепаратистів на лінії вогню.

Хлопці й дівчата – віком від 7 до 15 років. Навіть найменші з них розрізняють по звуку калібр озброєння, з якого ведеться обстріл, знають, від якого треба ховатись у підвалі, а який можна перечекати в під’їзді, на власні очі бачили, як руйнуються будинки і гинуть люди. Їхню школу розбили шістьма влученнями з «Граду» якраз напередодні випускного вечора. Наступного дня, розказують діти, вони розгрібали завали та виносили уламки стін.

У багатьох із них у місті не лишилось однокласників та друзів – їхні родини виїхали. Ці діти через матеріальну скруту батьків змушені жити в небезпечній зоні.

Окрім того, Красногорівка потерпає від побутових труднощів: в місті немає газу, електрика подається нерегулярно. Чимало родин готують їжу та гріють воду прямо на вогнищі перед будинком.

Трохи забути про пережите й провести час в екскурсіях та розвагах школярі з Красногорівки мали можливість завдяки волонтерам. У Дніпропетровську вони вперше цього року дивились на великому екрані кіно, бігали по траві в парку, їли свіжі полуниці й черешні, вчились петриківському розпису. За кілька днів обличчя дітей посвітлішали. Уже у вівторок на них чекає повернення додому, в зону АТО.

Зображення 16x9

Юлія Рацибарська

Журналістка-фрілансерка. Працюю кореспонденткою Радіо Свобода в Дніпрі з 2006 року. Народилась на Дніпропетровщині. Закінчила факультет систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету – магістр журналістики. Писала для місцевих та загальноукраїнських газет і журналів, працювала новинкаркою та дикторкою на радіо, кореспонденткою та редакторкою сайту в інформагенції. Пишу, фотографую, надихаюсь історіями людей.

XS
SM
MD
LG