Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада дала згоду на звільнення Наливайченка


Валентин Наливайченко
Валентин Наливайченко

Верховна Рада України підтримала проект постанови, ініційований президентом Петром Порошенком, про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України. Рішення підтримали 248 народних депутатів за необхідних 226.

«Є позитивне рішення комітету з цього питання, є відповідне подання, внесене президентом. Відповідно до пункту 12 частини 1 статті 85 Конституції України, Верховна Рада постановляє звільнити Валентина Наливайченка з посади голови СБУ», – сказав спікер Володимир Гройсман.

Раніше президент України подав до Верховної Ради проект постанови про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України.

За деякими даними, головою СБУ після Наливайченка може стати його заступник Василь Грицак.

Інформація про те, що Валентина Наливайченка можуть звільнити з посади, з’явилась 15 червня. При цьому в парламентській більшості не було одностайної позиції з цього питання, проте у «Блоці Петра Порошенка» звільнення називали неминучим.

Повідомлялося також, що Валентин Наливайченко може очолити Службу зовнішньої розвідки або обійняти посаду віце-прем’єра з євроінтеграції. Втім, радник голови СБУ Маркіян Лубківський запевнив, що Наливайченко відкинув усі пропозиції.

Наливайченко очолював Службу безпеки України в 2006–2010 роках і з лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG