Доступність посилання

ТОП новини

Росія погрожує відповісти на замороження активів у Європі


Міністерство закордонних справ Росії вимагає від Бельгії негайно відновити порушені в цій країні її суверенні права у зв’язку з арештом майна російської держави.

Інакше Москва погрожує розглянути «адекватні заходи у відповідь» щодо майна Бельгії в Росії, повідомили в російському Міністерстві закордонних справ.

Як мовиться в повідомленні, з цього приводу до МЗС у Москві викликали посла Бельгії, якому висловили рішучий протест.

Тим часом деякі російські компанії й організації повідомляють, що їхні активи арештовані також у Франції. З заявами про це виступили, зокрема, державні інформаційні агентства «ТАСС» і «Россия сегодня» (працює під назвою «РІА Новості»).

Крім того, в російському банку «ВТБ-24» повідомили, що в його дочірньому банку у Франції арештовані рахунки деяких російських компаній.

У середу, 17 червня, стало відомо, що російські організації і представництва в Бельгії, за винятком дипломатичних представництв, отримали документ судових виконавців про накладення арешту на державне майно Росії, що перебуває в їхньому розпорядженні, а також на їхні борги російській державі.

У документі зазначено, що арешт накладений на підставі рішення бельгійського арбітражного суду від 18 липня 2014 року за позовом компанії «ЮКОС Юніверсал Лімітед». Зазначена сума позову – понад 1,6 мільярда євро.

XS
SM
MD
LG