Доступність посилання

ТОП новини

Депутати «обміняли» Наливайченка на вибори (огляд преси)


Спосіб звільнення Валентина Наливайченка завдав непоправної шкоди репутації коаліції

Голосування за відставку Наливайченка було дещо більшим, аніж просто вирішення кадрового питання, переконує газета «Україна молода». На кону стояло подальше існування коаліції – вона могла «спіткнутися» на Наливайченкові і, як мінімум, забити перший цвях у власну домовину. Тому оглядачі абстрагувалися від першопричини відставки, зосередившись на ймовірних голосах за і проти неї. Причину ж голосування фракції УДАР за відставку Наливайченка експерти видання називають – проведення у Києві виборів мера в один тур. Якщо подібна норма буде закріплена в новому виборчому законодавстві, шанси Кличка знову сісти в мерське крісло зростають в рази. Загалом же, як стверджує газета, долю Наливайченка вирішило як тертя з ГПУ, так і опосередковані зв’язки з Дмитром Фірташем, які пролягають по лінії Кличка. Після того, як Фірташ розкрив домовленості між Порошенком та Кличком, що стосувалися розподілу їхній ролей на президентських та мерських виборах, стосунки політиків відчутно зіпсувались. Проте зовсім їх рвати Порошенко не збирається, недарма Наливайченку була запропонована посада голови Служби зовнішньої розвідки, зазначає газета.

Депутати «обміняли» Наливайченка на вибори (огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:42 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Спосіб звільнення Валентина Наливайченка завдав непоправної шкоди репутації коаліції, наголошує газета «День». Загалом же голосування виглядає як врахування і задоволення інтересів всіх політичних груп і самого Наливайченка, який може розпочати власну політичну кар’єру. Однак лишилися неврахованими інтереси держави. Адже такі «ігри» під час війни є дуже небезпечними. Видання пише, що звільняти з посад людей без пояснень вже перетворюється на «добру» традицію президента. Заголовок публікації – «День цинізму».

Експерт газети «Сегодня» також погоджується, що народні депутати «обміняли» Наливайченка на вибори мерів в один тур. Але його майбутня політична кар'єра поки залишається загадкою. Одні експерти вважають, що Наливайченко буде створювати свою партію, інші – що він очолить список УДАРу на місцевих виборах. «На виборах до Верховної Ради у 2012-му він уже був номером 2-м у списку УДАРу. Але, ймовірно, він вже виріс із «ударівского» проекту», – наголошує в газеті політолог Кость Бондаренко.

Підсумок першого року роботи Віталія Кличка в кріслі столичного мера підбиває тижневик «Новое время». Підтримка малозабезпечених верств, лавірування між інтересами міста і запитами своїх соратників, відсутність стратегії і кардинальних новацій – таким бачать річну діяльність журналісти видання.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG