Доступність посилання

ТОП новини

В Україні стартує шоста черга мобілізації


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Чергова, шоста, хвиля мобілізації розпочинається 19 червня в Україні.

«Суттєвих особливостей та відмінностей від четвертої та п’ятої хвилі мобілізації, яка вже проводилася протягом поточного року, не буде. Отже, до ЗСУ будуть призвані військовозобов’язані тих спеціальностей, на які в українському війську є нині найбільша потреба», – повідомив Радіо Свобода речник Гешштабу ЗСУ Владислав Селезньов

За його словами, призвані військові під час шостої черги мобілізації мають замінити вояків третьої хвилі, які служать майже рік.

Селезньов розповів, що повістки вручатимуть як вдома, за місцем реєстрації, так і, наприклад, на роботі військовозобов’язаного, головне, щоб це не суперечило статті 19 Конституції України. Речник Генштабу додав: якщо представники військкомату діють не за законом – потрібно звертатися до представників МВС та прокуратури, які чергують при кожному районному військовому комісаріаті.

«Не треба боятися повісток, тому що повістка – це ще не квиток в АТО. Якщо вам вручили повістку – це не означає стовідсотковий призов на військову службу. Повістка вручається, передусім, для уточнення військових облікових даних, перевірки наявності у громадянина права на відстрочку можливості його використання у війську, відповідно до військової або цивільної спеціальності», – сказав речник.

Нинішня хвиля мобілізації триватиме 60 днів.

На сході України від квітня минулого року триває антитерористична операція проти проросійських бойовиків. Внаслідок бойових дій, за даними ООН на 1 червня, загинули щонайменше 6417 людей, поранені – майже 16 тисяч. В організації наголосили, що справжнє число загиблих може бути значно більшим.

XS
SM
MD
LG