Доступність посилання

ТОП новини

У Росії блокують сайт організації, що радила питати дозволу України на відвідини Криму


У Росії «Роскомнагляд» заблокував у понеділок сайт російської громадської організації, яка радила російським туристам просити дозволу влади України, щоб відвідати окупований Крим.

Як повідомив речник Федеральної служби нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій, більше відомої як «Роскомнагляд», Вадим Ампелонський російським агентствам, сайт заблокований на території Росії на вимогу Генеральної прокуратури цієї країни.

Раніше в понеділок, 22 червня, Генеральна прокуратура Росії повідомила, що вимагає порушити кримінальну справу щодо російського Товариства захисту прав споживачів «Громадський контроль», бо побачила в оприлюдненій організацією пам’ятці для туристів «публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії». У зв’язку з цим Генпрокуратура також вимагала заблокувати доступ до сайту «Громадського контролю».

Голова Товариства захисту прав споживачів Михайло Аншаков в інтерв’ю Радіо Свобода сказав, що пам’ятка була складена у відповідь на численні скарги росіян на неможливість отримати візу в іншу країну після відвідин Криму.

Аншаков зазначив, що ні МЗС Росії, ні «Ростуризм», які повинні давати відповідні рекомендації, не попереджають росіян про можливі негативні наслідки поїздки до Криму.

У четвер, 18 червня, громадська організація «Товариство захисту прав споживачів «Громадський контроль» рекомендувала російським туристам, щоб уникнути проблем у майбутньому, зокрема, з оформленням шенгенської візи, в’їжджати до Криму лише з материкової частини території України, маючи при цьому дозвіл української влади.

Юристи «Громадського контролю» відзначили, що за нормами чинного міжнародного права Крим і Севастополь є окупованими територіями, і за порушення порядку в’їзду туди може загрожувати кримінальна відповідальність.

XS
SM
MD
LG