Доступність посилання

ТОП новини

Дезінформація LifeNews: на бік «ДНР» перейшов помічник міністра оборони України


У Міноборони України такі заяви спростували

Російський телеканал LifeNews представив «перебіжчика» на бік угруповання «ДНР», як нинішнього помічника міністра оборони України. Однак, у прес-службі Міноборони повідомили, що Олександра Коломійця було звільнено ще у 2012 році. Також телеканал LifeNews випустив сюжет із суперечностями.

Російські федеральні канали продемонстрували заяву колишнього українського генерал-майора запасу Олександра Коломійця про перехід на бік так званої «ДНР». Російський телеканал LifeNews представив Коломійця як нинішнього радника міністра оборони України.

«Черговим українським військовим, який розчарувався в каральних методах ведення протистояння на південному сході країни з боку київської влади, став помічник міністра оборони України, генерал-майор Олександр Коломієць», – йдеться у матеріалі на сайті телеканалу.

У прес-службі Міністерства оборони України з цього приводу повідомили: «Генерал-майор запасу Олександр Коломієць був звільнений з Міністерства оборони України у серпні 2012 році з посади начальника відділу аналізу інформації Генерального штабу ЗСУ. Причиною звільнення стали некомпетентність та численні несанкціоновані поїздки до Російської Федерації, зокрема до Москви».

Окрім цього, за клопотанням працівників військової контррозвідки, Олександра Коломійця було позбавлено допуску до державної таємниці.

Телеканал LifeNews випустив сюжет із суперечностями

Російський телеканал LifeNews продемонстрував сюжет про відкриття нового автомобільного мосту у Горлівці. За словами ведучого, колись міст, який з’єднує Калинівський та Микитівський райони, підірвали бійці Збройних сил України. На таке неправдиве твердження звертає увагу українське агентство УНІАН.

Проте, кореспондент з місця події заявив, що міст був підірваний бойовиками, щоб зупинити наступ українського війська.

Про те, що міст був підірваний учасниками незаконних бандформувань, а не бійцями ЗСУ, свідчить відео очевидця з міста події. Про це свідчить і відео британського журналіста Грема Філіпса, який співпрацює з російськими і проросійськими медіа.


На тему дезінформації:

22.06.2015
Телеканал Росії поширив фотофейк із вояками України

Буцімто вони крадуть худобу у мирних мешканців так званої «ЛНР» далі
16.06.2015
Фейки ЗМІ Росії: тепер взялися за Порошенка

Російські та проросійські видання масово поширили вигадку, буцімто президент України вже цілий тиждень «перебуває в запої» далі
15.06.2015
Фейк LifeNews: мобільні оператори України знімають гроші з жителів «ЛНР» на АТО

По 10 гривень із кожного… далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG