Доступність посилання

ТОП новини

Із Януковича роблять «політичну мумію» (огляд преси)


Словами Януковича Кремль озвучив свої вимоги напередодні зустрічі «нормандської четвірки»

Інтерв’ю з Віктором Януковичем – це не самостійний медійний епізод. Це виступ у межах загальної лінії Росії щодо нав’язування Україні необхідності прямих переговорів із «ЛНР» та «ДНР», наголошує газета «День». Словами Януковича Кремль озвучив свої вимоги напередодні зустрічі «нормандської четвірки». Він міг говорити все, що завгодно, аби зрештою сказати про те, що Київ повинен сісти за стіл переговорів із Луганськом і Донецьком, а також про те, що Крим Україна втратила. Все решта – то антураж, який у принципі не заслуговує на особливу увагу, зауважує видання. Взагалі, подібні інтерв’ю треба розглядати в комплексі, вважають газетярі. Із «політичного трупа» Януковича роблять «політичну мумію», яку можна періодично показувати перед загалом. Януковича не відбілюють. Його бальзамують. На цьому наголошується в статті «...Не про страусів. Як став можливий «Янукович»?»

Із Януковича роблять «політичну мумію» (огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Експерти газети «Сегодня» також вважають, що інтерв'ю Януковича було не випадковим, він озвучив головні месиджі Кремля, які прозвучать під час чергових переговорів із врегулювання ситуації на Донбасі. «Реанімація Януковича з небуття означає зміну путінського сценарію щодо Донбасу. Янукович чітко озвучив кремлівські темники: «Донбас – український. Про Крим забудьте». Саме під це Путіним буде вибудовуватися схема третіх Мінських угод, – вважає експерт.

Події на Донбасі стають дедалі тривожнішими. Особливо останніми днями. Бойовики вели обстріли вздовж усієї розмежувальної лінії. Під особливим прицілом цього разу була Луганщина. Таких потужних обстрілів область не переживала з початку року, наголошує експерт газети «Україна молода». Видання попереджає, що подальше дотримування Україною в односторонньому порядку перемир’я може стати причиною прориву лінії розмежування сепаратистами. Заголовок статті – «Криваве перемир’я».

У суддівському середовищі – новий скандал. Днями у глави Апеляційного суду Антона Чернушенка СБУ при обшуку будинку і робочого місця виявила 6500 доларів, якими він, за його власними словами, збирався оплатити... послуги стоматолога, а також талони на бензин. За словами експертів газети «Сегодня», це може бути як боротьба з корупцією, так і прагнення влади поставити на керівну судову посаду свою людину. У зв'язку з цим журналісти вирішили з'ясувати, на якому етапі перебуває судова реформа. І дійшли висновку, що поки обіцяного поновлення суддівського корпусу в Україні не сталося: до кінця місяця Вища рада юстиції повинна схвалити звільнення близько 300 суддів, але поки рішення є тільки щодо 87. Докладніше йдеться в публікації «Судової реформи немає, але готують атестацію»

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG