Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: електронна система перепусток у зоні АТО почне працювати з 7 липня


Ілюстартивне фото
Ілюстартивне фото

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що з 7 липня в зоні проведення АТО буде запроваджена електронна система пропускного режиму. Про це він заявив під час проведення наради з питань пропускного режиму через лінію зіткнення в зоні АТО.

За його словами, для отримання перепусток громадянам не треба буде безпосередньо контактувати з тими, хто дає дозвіл, – заяву можна буде подати звичайною або електронною поштою, або заповнити бланк в координаційних центрах, «залишивши заявку в спеціальній скриньці».

Турчинов зазначив, що заявки громадян автоматично перевірятимуться у базах силовиків на предмет «скоювання кримінальних злочинів, участі у бандформуваннях або співпраці з сепаратистами».

«У разі підтвердження цієї інформації причетних до злочинів заарештовуватимуть під час перетину блокпостів», – зазначив секретар РНБО, додавши, що громадяни, які пройдуть електронну перевірку, отримавши відповідне повідомлення, зможуть безперешкодно перетинати блокпости, пред’явивши тільки паспорт громадянина України.

Раніше у СБУ заявляли про скасування паперових перепусток для перетину лінії розмежування на сході України. Активісти неодноразово вказували на недосконалу систему перепусток на Донбасі, зокрема, вони стверджували, що чинний порядок сприяв розгорнутій корупційній схемі і ніяк не заважав сепаратистам, при цьому порушував права громадян, які не мають ніякого стосунку до бойовиків.

XS
SM
MD
LG