Доступність посилання

ТОП новини

Тяжко поранені під час Революції гідності отримають статус інвалідів війни – уряд


Гільзи і кулі, зібрані на вулиці Грушевського в Києві взимку 2014 року
Гільзи і кулі, зібрані на вулиці Грушевського в Києві взимку 2014 року

Особи, які стали інвалідами під час подій Революції гідності, зможуть отримати статус інвалідів війни. Як інформує у пʼятницю Міністерство охорони здоровʼя, постанову про це уряд ухвалив 24 червня.

Постанова передбачає: затвердження порядку встановлення участі осіб, які стали інвалідами внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, зазнаних під час участі у масових акціях протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (Революція гідності); затвердження порядку встановлення зв’язку інвалідності з пораненнями, каліцтвом, контузією чи іншим ушкодженням здоров’я, що їх зазнали особи, які стали інвалідами внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, зазнаних під час Революції гідності.

«Затвердження зазначених нормативних документів дає змогу надати статус інваліда війни особам, які стали інвалідами під час Революції гідності та які звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року», – мовиться у повідомленні на сайті МОЗ.

«Рішення про встановлення участі особи у Революції гідності, зазнання нею ушкоджень та про направлення цієї особи на медико-соціальну експертизу (МСЕК) для встановлення зв’язку інвалідності з ушкодженнями здоров’я, зазнаними під час Революції гідності, ухвалюються міжвідомчою комісією, що утворюється МОЗ України. Положення про міжвідомчу комісію затверджується МОЗ України», – повідомили у відомстві.

До складу міжвідомчої комісії входять фахівці МОЗ, Мінсоцполітики та МВС. Також до роботи міжвідомчої комісії залучатимуться представники органів прокуратури та громадськості, а у разі необхідності – інших державних органів.

XS
SM
MD
LG