Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: НАТО просувається на Схід під «надуманим приводом» про агресію Росії


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що просування інфраструктури НАТО на Схід, нарощування військового присутності альянсу поблизу кордонів Росії відбувається під надуманим приводом про агресивну політику Росії. Про це йдеться у заяві російського зовнішньополітичного відомства за підсумками зустрічі міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі 24-25 червня.

«Продовжується небезпечна лінія на просування інфраструктури НАТО «на Схід», на нарощування військової присутності альянсу поблизу кордонів Росії під надуманим приводом нібито «агресивної поведінки» нашої країни. Під недружню і недобросовісну риторику все більше підводиться військово-технічна база, що свідчить про намір надати вжитими блоком кроками незворотного характеру», – йдеться в повідомленні російського МЗС.

Крім того, відомство заявляє, що нинішня політика НАТО є неадекватною та небезпечною.

«Подібна політика альянсу не тільки неадекватна у військовому плані, обтяжлива з фінансової точки зору для самих держав-членів НАТО, а й відволікає настільки необхідні увагу і ресурси від протидії поширюваним реальним загрозам сучасності, таким як міжнародний тероризм, наркотрафік, піратство та ін. Більше того, таке очевидне повернення США та їх союзників до схем Холодної війни, що загрожує ескалацією напруженості і підштовхує до гонки озброєнь, здатне надовго отруїти атмосферу на європейському континенті», – заявили в МЗС Росії.

Міністри оборони країн НАТО на нещодавньому саміті в Брюсселі погодились розширити сили швидкого реагування до 40 тисяч осіб. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що Північноатлантичний альянс і Європейський союз повинні адаптуватися до зміненої безпекової ситуації на європейському континенті.

XS
SM
MD
LG