Доступність посилання

ТОП новини

Профільний комітет рекомендує Раді звільнити міністра екології Шевченка


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Комітет з питань природоохоронної політики і природокористування ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді проголосувати за відставку міністра екології Ігоря Шевченка. Про це у кулуарах Верховної Ради повідомив голова комітету Микола Томенко.

За його словами, з 12 присутніх членів комітету за це рішення проголосували 9 депутатів.

«Є 28 документів у вигляді доручень, які уряд давав вказівку підготувати міністерству, але ці 28 доручень не виконані. Також є пояснення щодо невиконання функціонування міністра. Коли ж йдеться про взаємини комітету і міністерства, то з моменту призначення ми міністра бачили лише один раз мимохіть, а потім не бачили жодного разу. Зазвичай доповідати на комітет приходили його заступники, половина з яких, складалося враження, що законодавство у сфері природоохоронної діяльності прочитали перший раз в житті. На мою думку, адвокати і менеджери олігархів не можуть бути оптимальними і суспільно прийнятними міністрами», – пояснив рішення комітету Микола Томенко.

За його словами, якщо у Верховній Раді «буде настрій», то відставку Шевченка проголосують сьогодні, 30 червня, після 16 години.

Сам міністр теж присутній у Верховній Раді.

24 червня Кабінет міністрів направив до Верховної Ради подання про звільнення Ігоря Шевченка. В уряді тоді вказали на порушення Шевченком норм трудового законодавства. Прем’єр попросив міністра екології залишити урядове засідання.

Тоді ж Ігор Шевченко назвав «політичним фарсом» і «театралізованою постановою» урядове подання про своє звільнення з посади.

Ігор Шевченко був призначений міністром екології та природних ресурсів України постановою Верховної Ради від 2 грудня 2014 року «Про формування складу Кабінету міністрів України» за квотою депутатської фракції політичної партії «Батьківщина».

XS
SM
MD
LG