Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада підтримала законопроект про національну поліцію


Нова уніформа київської патрульної поліції, 1 липня 2015
Нова уніформа київської патрульної поліції, 1 липня 2015

Депутати Верховної Ради проголосували у другому читанні за законопроект «Про Національну поліцію». За таке рішення вони віддали 278 голосів.

«Начальником поліції буде особа зі стажем у силових структурах, яку призначає Кабінет міністрів за поданням міністра внутрішніх справ. Друга особливість у тому, що керівництво у центрі і на місцях призначається на контракт на 4 і 2 роки і це дає захищеність від політичних змін у країні. Також чітко визначені права і обов’язки поліцейського. Важливою особливістю закону є і те, що громадяни, які хочуть поступити у поліцію, призначаються через конкурс і поліграф. З моєї точки зору, це революційний проект», – перелічував переваги законопроекту член комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, лідер фракції «Блок Петра Порошенко» Юрій Луценко.

Він зазначив, що від моменту голосування з приводу даного законопроекту у першому читанні було внесено 549 поправок.

Згідно з поясненнями міністра Арсена Авакова, національна поліція буде окремим органом, який формуватиметься і координуватиметься Кабінетом міністрів України через міністра внутрішніх справ, а витрати на управління апаратом зведуть до мінімуму за рахунок впровадження сучасних інформаційних технологій та систем.

У складі Національної поліції будуть функціонувати кримінальна поліція, патрульна поліція, поліція охорони, спеціальна поліція, поліція особливого призначення.

Законопроект про Національну поліцію є одним з чотирьох «правоохоронних» законопроектів, серед яких законопроект про органи внутрішніх справ, про муніципальну варту та законопроекти щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення дорожнього руху.

XS
SM
MD
LG