Доступність посилання

ТОП новини

Путін: винуватцями подій на Донбасі є ті, хто запроваджував санкції проти Росії


Президент Росії Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що винуватцями подій на Донбасі є ті, хто запроваджував санкції проти Росії.

«Ті, хто вводить ці обмежувальні заходи щодо Росії, так звані санкції, саме вони і є винуватцями всіх подій, свідками яких ми є, на південному сході України», – заявив Путін у п’ятницю, 3 липня, на засідання Ради безпеки Росії.

«Сьогодні очевидно, що спроби розколоти, роз’єднати наше суспільство, зіграти на окремих труднощах, намацати вразливу, слабку ланку не дали очікуваних результатів, яких очікували ті, хто ці обмежувальні заходи щодо нашої країни запроваджувати і продовжує їх підтримувати», – наголосив Путін.

22 червня Рада Євросоюзу ухвалила рішення про продовження до кінця року терміну дії економічних санкцій щодо Росії і пов’язала можливе полегшення або скасування режиму санкцій із виконання мінських домовленостей.

США, Євросоюз та інші країни Заходу протягом 2014 року запровадили проти Росії санкції – спершу через анексію українського Криму, яку міжнародна спільнота не визнала, згодом через роль Москви в конфлікті на Донбасі.

Наприкінці червня Канада оголосила про додаткові санкції проти Росії. До розширеного списку санкцій потрапили такі російські компанії, як «Газпром», «Газпром нєфть» та інші.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися минулого року, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG