Доступність посилання

ТОП новини

«Мільйонний» турист у Криму: гостям на півострові не раді


Курортний сезон у Криму, Алушта, 1 червня 2015
Курортний сезон у Криму, Алушта, 1 червня 2015

Мешканка Санкт-Петербурга Тетяна Шубіна, яка стала «мільйонною» туристкою у Криму цього літа, розповіла про враження від кримського відпочинку. В інтерв'ю виданню «Кримський телеграф» жінка зазначила, що гостям на півострові не раді.

Як розповіла Тетяна, під час заселення в пансіонат треба було заповнювати купу паперів з анкетами і питаннями на зразок «де працюєте і ким».

«Врешті-решт, ми ж відпочивати приїхали, яка різниця! Після чотирьох годин в автобусі думаєш, як би швидше отримати номер і прийняти горизонтальне положення. Відразу створюється відчуття, що ти не гість, якому раді, якого чекали, а миша, яка прав не має, і повинна підкорятися загальному розпорядку і правилам – це найважливіше», – сказала вона.

На її думку, основним недоліком кримського відпочинку є абсолютно неадекватні ціни, як на спектаклі «з низьким рівнем артистів», так і в кафе.

«На жаль, зараз півострів мало чим відрізняється від радянського Криму. Мене везли, як і всіх, хто прилетів, у загальному трансфері, до пансіонату в Місхорі. Переїзд затягнувся більш ніж на чотири години. Можете уявити рівень невдоволення туристів», – поділилася Шубіна.

Не відчула вона і свій особливий статус «мільйонного» туриста. Видання пише, що Тетяні по приїзді вручили сертифікат на безкоштовні екскурсії. Однак такий подарунок їй зовсім не знадобився, адже вона приїхала з трьома дітьми, а сертифікат дали тільки на одну людину.

У квітні 2014 року під час «прямої лінії» з росіянами президент Росії Володимир Путін назвав Крим місцем відпочинку для бідних, заявивши, що «приєднаний» півострів не є конкурентом Сочі в туристичній галузі.

У кінці лютого 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 на території Криму і міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Захід не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG