Доступність посилання

ТОП новини

Проти заступника генпрокурора Сакварелідзе проваджень не відкривали – Гузир


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Проти заступника генерального прокурора Давіда Сакварелідзе кримінальних проваджень не відкривали, заявив виконувач обов’язків генерального прокурора України Володимир Гузир.

«Інформація про кримінальне провадження, начебто за моєю вказівкою, що я розпочав розслідування, не відповідає дійсності. Кримінального провадження відносно Давіда Сакварелідзде не було і не може бути. Давід Саквалерідзе – керівник підрозділу, який розслідує справи проти працівників прокуратури, і це кримінальне провадження він теж курує», – сказав Гузир.

Він також наголосив, що у нього немає конфлікту з Сакварелідзе.

Раніше журналіст Володимир Бойко заявив, що за дорученням першого заступника генерального прокурора Володимира Гузира відкрито кримінальне провадження щодо Давіда Сакварелідзе за статтею 341 Кримінального Кодексу України («захоплення державних або громадських будівель чи споруд»). За даними Бойка, провадження відкрито у зв’язку з обшуками, проведеними 5 липня 2015 року за розпорядженням Сакварелідзе в кабінеті заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна.

Після цього сьогодні прес-служба президента повідомила, що керівники ГПУ та СБУ доповіли Петру Порошенку про спецоперацію із протидії корупції у центральному апараті Генпрокуратури та у прокуратурі Київщини, в результаті якої було затримано першого заступника голови Головного слідчого управління ГПУ і заступника прокурора Київської області.

Згодом Сакварелідзе уточнив, що чиновники були затримані під час отримання хабаря на суму в понад 3 мільйони гривень. Під час обшуків у них виявлено близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, багато ювелірних виробів і 39 пакетів з діамантами.

XS
SM
MD
LG