Доступність посилання

ТОП новини

Затриманих чільних посадовців ГПУ взяли під варту з можливістю застави


Печерський районний суд Києва обрав затриманим чільним посадовцям Генеральної прокуратури і органів прокуратури запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на термін у два місяці. Вони також можуть вийти на волю, якщо внесуть заставу на суму близько 3 мільйонів 200 тисяч гривень.

Таким чином, суд задовольнив клопотання прокуратури щодо затриманих першого заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Таке саме рішення суд ухвалив щодо ще одного підозрюваного у справі про хабарництво, підприємця Валерія Гібаленка.

Їх затримали внаслідок спецоперації, яку організували заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе й СБУ в неділю, 5 червня. Посадовців затримали за підозрою у вимаганні й отриманні хабаря в особливо великих розмірах – на суму у 3 мільйони 150 тисяч гривень, підприємця підозрюють у посередництві в цьому.

За повідомленнями, в робочих кабінетах і вдома в затриманих посадовців знайшли суму у близько 400 тисяч доларів готівкою, 65 діамантів, значну кількість ювелірних виробів, а також автомат Калашникова. Як заявив Сакварелідзе, щодо затриманих будуть домагатися найвищого можливого покарання за статтею про «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище».

XS
SM
MD
LG