Доступність посилання

ТОП новини

Фонд держмайна: «Центренерго» і 6 обленерго є пріоритетними для приватизації у 2015 році


Фонд державного майна вважає державну енергогенеруючу компанію «Центренерго», Одеський припортовий завод і 6 обласних енергопостачальних компаній пріоритетними для приватизації у 2015 році. Про це під час засідання Кабміну повідомив голова ФДМУ Ігор Білоус.

«Ми ухвалили рішення щодо пріоритетних активів, які будуть пропонуватися на відкритих, скажімо так, дуже відкритих конкурсах цього року. Серед основних активів: «Центренерго», Одеський припортовий завод, 6 невеликих локальних станцій і 6 обленерго, контрольний пакет яких буде запропонований на тендері за методом відкритого аукціону», – зазначив він.

За його словами, продаж об'єктів планується здійснити в листопаді-грудні.

Напередодні прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що компанія «Центренерго» повинна бути публічно приватизована, при цьому, на думку прем’єра, новим власником компанії «Центренерго» точно повинна бути не українська компанія, яка прив’язана до якихось олігархів». Також Яценюк виступає за приватизацію «Укрінтеренерго». Прем’єр назвав ці дві компанії «лавками для політичних сил, де збирають гроші й розказують про те, що компанії збиткові».

XS
SM
MD
LG