Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: ситуація стабільна, порушення з боку сепаратистів звичні


(ілюстраційне фото: зруйнований сепаратистами будинок у Пісках)
(ілюстраційне фото: зруйнований сепаратистами будинок у Пісках)

У прес-центрі штабу антитерористичної операції повідомляють, що ситуація в зоні проведення АТО протягом дня залишається стабільною і цілком контролюється українськими військами.

При цьому, як заявив речник АТО Дмитро Гуцуляк, «порушення мінських домовленостей уже стало для кремлівських маріонеток звичною справою».

За його словами, близько 7-ї ранку проросійські бандформування завдали артилерійського обстрілу з калібру 152 міліметри по позиціях захисників України поблизу селища Бахчевик, що на маріупольському напрямку.

Близько 14-ї години і згодом із 16-ї протягом години бойовики вели потужний артилерійський обстріл українських позицій біля села Піски на Донеччині.

Загалом станом на 18-у годину проросійські бандформування понад 20 разів застосовували під час обстрілів позицій українських військ стрілецьку зброю, міномети та гранатомети: на донецькому напрямку – біля населених пунктів Опитне, Мар’їнка, Авдіївка та знову Піски, на луганському – біля населених пунктів Кримське, Станиця Луганська, Трьохізбенка, повідомляють у прес-центрі.

При цьому речник наголосив, що позиції сил АТО розміщені поза межами цих населених пунктів, щоб «убезпечити життя мирних мешканців від злочинних діянь проросійських бандформувань».

Це повідомлення стосується дня середи, 8 липня; вранці у штабі АТО повідомляли, що протягом попередніх вечора й ночі по всій лінії розмежування проросійські бандформування 40 разів обстріляли позицій сил АТО.

Відео: Військове телебачення України

Донецькі сепаратисти, зі свого боку, ввечері становища на лінії фронту не коментували. Ще приблизно опівдні вони заявляли про 34 порушення режиму припинення вогню з боку українських військ за всю попередню добу, від середини дня у вівторок. За їхніми твердженнями, найінтенсивнішого обстрілу зазнало селище Спартак на околиці Донецька, неподалік аеропорту, територія самого Донецька – район аеропорту, селище Октябрське і Петровський район, а також Горлівка, Дебальцеве, Дзержинське, Калинівка, Саханка, Червоний Жовтень, Лозове, Логвинове.

Луганські сепаратисти так само ще вранці говорили про три порушення з боку українських військ за попередню добу, тобто за вівторок, – обстріли села Веселогорівка, міста Первомайська і захопленої сепаратистами околиці селища Станиця Луганська – і відтоді нових заяв не робили.

XS
SM
MD
LG