Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко анонсує завершення затримання осіб, які незаконно видобувають бурштин


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко анонсує, що наступного тижня будуть завершені операції із затримання осіб, які незаконно видобувають бурштин.

«Операції із затримання злочинців, які забезпечують фінансування кримінального світу незаконним видобутком бурштину, будуть завершені на наступному тижні», – сказав він у ході засідання розширеної колегії МВС.

Президент нагадав, що на нараді у Львові 2 липня він дав завдання силовикам протягом двох тижнів здійснити кроки щодо припинення незаконного видобутку та вивезення бурштину.

«Замість того отримав днями інформацію про те, як із службового приміщення органу внутрішніх справ викрали 27 кілограмів бурштину, раніше вилученого у злочинців… І ми провели консультації з Арсеном Борисовичем, з керівниками інших силових відомств. Терміни не зсуваються», – зазначиввін.

На Волині, частково у Житомирській області, але головним чином – на Рівненщині нині триває так звана «бурштинова лихоманка». Чимало місцевих жителів і приїжджих почали збагачуватися за рахунок надр. Екологи кажуть, що природа Полісся від таких дій зазнає непоправного нищення.

На початку квітня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект про особливості видобутку бурштину-сирцю на родовищах і проявах, які не мають промислового значення. Також у квітні в СБУ заявили про викриття механізму незаконного видобування та реалізації бурштину на Рівненщині. За даними відомства, ця схема привласнення корисних копалин завдавала значних збитків державі та призводила до поглиблення банкрутства державного підприємства «Бурштин України».

XS
SM
MD
LG