Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація в Мукачевому стабілізована – Геращенко


Депутат Верховної Ради Антон Геращенко
Депутат Верховної Ради Антон Геращенко

Ситуація в Мукачевому на Закарпатті стабілізована і перебуває під контролем. Про це у Facebook написав народний депутат, член колегії Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко.

«На мене по телефону вийшов командир групи заблокованих у Мукачевому бійців із псевдо «Літун» із проханням зв’язати його з керівництвом Антитерористичного центру СБУ для переговорів про припинення збройного протистояння, наданні допомоги пораненим бійцям, що я і зробив», – повідомив Геращенко і додав, що, на його думку, «протягом кількох годин ситуація буде повністю вирішена мирним шляхом у межах закону».

«Далі треба буде провести незалежне розслідування з залученням ЗМІ та правозахисників про те, що насправді сталося в Мукачевому і через що стався конфлікт, який спричинив загибель і поранення багатьох людей», – додав колишній радник голови МВС Арсена Авакова.

Раніше лідер «Правого сектору», колега Геращенка у Верховній Раді Дмитро Ярош вказав, що «зараз найголовніше – стабілізувати ситуацію і не допустити подальшого кровопролиття», а «для цього необхідно негайно затримати бандитів і тих міліцейських чинів, які віддали наказ на відкриття вогню на ураження».

В Закарпатській області триває спецоперація «із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачевому». «Зараз угрупування оточено, бандитам запропоновано здатися», – ідеться в повідомленні МВС. На місце подій вирушили підрозділи Національної гвардії, додають у відомстві.

11 липня вдень у Мукачевому виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя.

XS
SM
MD
LG