Доступність посилання

ТОП новини

СБУ та МВС обіцяють заблокованим у Мукачевому «спецборт до Києва»


Служба безпеки України та Міністерство внутрішніх справ обіцяють членам«організованого злочинного угрупування, яке 11 липня в місті Мукачевому здійснило тяжкі злочини із застосуванням зброї» об’єктивне розслідування справи. Про це йдеться в поширеній сайтом МВС спільній заяві силових відомств.

«Щоб запобігти можливому кровопролиттю, СБУ та МВС вимагають від незаконного збройного формування скласти зброю і здатися. Усіх затриманих приготованим спецбортом буде доставлено до Києва для об'єктивного та неупередженого розслідування», – ідеться в заяві.

«Ці злочинці вбили одну і поранили чотирьох цивільних осіб. Поранено також шістьох правоохоронців, один з яких перебуває у важкому стані. Пострілами з гранатометів та кулеметів бандити знищили три міліцейські машини. Враховуючи небезпеку для мешканців села, у районі якого забарикадувалися так звані «бійці «Правого сектору», здійснюється евакуація мирних громадян, у першу чергу – дітей», – повідомляють в СБУ та МВС.

Силові відомства також закликають лідера «Правого сектору», депутата Верховної Ради України Дмитра Яроша «переконати своїх прибічників скласти зброю, яку не можна застосувати там, де немає війни, де живуть, винятково, мирні люди – за тисячу кілометрів від зони АТО та лінії зіткнення».

За версією «Правого сектору», 11 липня «сотні ошалілих від безкарності бандитів... спробували фізично знищити бійців», що належать до організації. Цих «бандитів» у «Правому секторі» пов’язують із депутатом Верховної Ради Михайлом Ланьом.

«У цій силовій акції взяли активну участь і бандити в міліцейських погонах», – стверджують у «Правому секторі».

«Після запеклого бою вбито двох бійців «Правого сектору», поранено – четверо (з них двоє – важко). Забравши вбитих та поранених, підрозділ з боєм вирвався з оточення бандитів та відійшов у гори», – ідеться в повідомленні.

11 липня вдень у Мукачевому виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя. Всього загинули щонайменше троє людей, поранених – близько десятка.

XS
SM
MD
LG