Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» направив у Мукачево Яроша, Стемпіцького і Тарасенка – заява


©Shutterstock
©Shutterstock

Провід військово-політичного руху «Правий сектор» для недопущення кровопролиття направив Дмитра Яроша в Мукачево на Закарпатті. Про це йдеться в заяві «Правого сектора», розміщеній на сторінці Яроша у Facebook.

«Усвідомлюючи всю небезпеку для існування держави та можливі наслідки ситуації в Мукачевому на Закарпатті, не бажаючи знищення України як державного утворення, що намагаються зробити як зовнішні вороги, так і внутрішні. Провід ВПР «Правий Сектор» вирішив для недопущення кровопролиття терміново до місця подій виїхати провіднику «Правого Сектору» Дмитру Ярошу, командиру ДУК ПС Андрію Стемпіцькому та керівнику партії Андрію Тарасенку», – йдеться у заяві.

Представників «Правого сектору» направлено в Мукачево «для сприяння забезпеченню проведення об’єктивного та неупередженого розслідування подій, що відбулися у Мукачевому 11 липня, оскільки ми переконані, що наші побратими діяли в рамках необхідної оборони».

Разом з тим, «Правий сектор» закликає «продовжити безстрокові політичні акції до арешту винних, на думку «Правого сектора» у трагедії, Ланьо, Медведчука та відправки у відставку всього керівництва силових структур Закарпатської області та міністра внутрішніх справ Авакова».

11 липня вдень у Мукачевому виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя. Загинули щонайменше троє людей, поранених – близько десятка.

За версією «Правого сектору», 11 липня «сотні ошалілих від безкарності бандитів... спробували фізично знищити бійців», що належать до організації. Цих «бандитів» у «Правому секторі» пов’язують із депутатом Верховної Ради Михайлом Ланьом.

Ланьо стверджує, що стрілянині в Мукачевому передувала розмова в його кабінеті з командиром «Правого сектору» на Закарпатті та його помічником. За його словами, була «нормальна розмова, і потім почули постріл».

У Закарпатській області триває спецоперація «із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачевому». СБУ та МВС у своїй заяві пообіцяли членам «організованого злочинного угрупування, яке 11 липня в місті Мукачевому здійснило тяжкі злочини із застосуванням зброї» об’єктивне розслідування справи.Також силовики вимагають від «незаконного збройного формування скласти зброю і здатися, усіх затриманих приготованим спецбортом буде доставлено до Києва для об’єктивного та неупередженого розслідування».

Увечері 11 липня на вулиці Банковій у Києві зібралися близько трьох тисяч людей проти дій правоохоронців у Мукачевому на Закарпатті, учасники акціїоголосили про безстроковий протест. Аналогічна акція відбулася також у Дніпропетровську.

XS
SM
MD
LG