Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав депутатів підтримати заборону на заставу для підозрюваних у корупції


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент Петро Порошенко повідомив, що звернувся до керівників фракцій Верховної Ради з проханням підтримати законопроекти щодо заборони відпускати під заставу осіб, яких підозрюють у корупції.

«Щоб такі категорії громадян, як держслужбовці першого і другого рангу, судді, прокурори, правоохоронці, у випадку обґрунтованих звинувачень щодо корупційних дій не мали права виходити під заставу», – сказав він в інтерв’ю телеканалові «1+1».

«Кожен випуск злочинця під заставу викликає обурення суспільства, і я, як президент, не можу на це не реагувати», – сказав він, як повідомляє прес-служба голови держави.

Крім того, сказав Порошенко, досягнуто домовленості винести на розгляд скасування депутатської та суддівської недоторканності. Президент назвав неприпустимим той факт, коли обґрунтовано звинувачувані судді і депутати мають можливість організувати втечу за кордон, поки парламент розглядає скасування їхньої недоторканності.

Кабінет міністрів уже виніс на розгляд Верховної Ради законопроект, яким пропонує зміни до Кримінального процесуального кодексу щодо порядку встановлення застави у суді. Документ пропонує скасувати призначення застави для осіб, підозрюваних у корупційних діях.

Голосування щодо цього, як припускали, мало відбутися ще в четвер, 9 липня, але позачергове засідання Верховної Ради тоді так і не скликали.

XS
SM
MD
LG