Доступність посилання

ТОП новини

Віце-президент США закликав Україну до реформ і боротьби з корупцією


Джо Байден, архівне фото
Джо Байден, архівне фото

Віце-президент США Джо Байден закликав Україну до реформ і боротьби з корупцією, щоб вона успішно вийшла з нинішньої агресії Росії проти неї.

«Щоб привернути ті інвестиції, як дадуть Україні можливість вижити і розквітнути, запроваджувані нині зміни мають бути справжніми і запроваджуватися надовго. Ці реформи не можуть бути лише на папері. Вони мають бути відчутними для підприємців, для громадянського суспільства і для звичайних громадян на вулиці для того, щоб ці реформи запрацювали»», – сказав він на засіданні Українсько-американського бізнес-форуму у Вашингтоні.

«Понад усе Україна потребує постати проти корупції, яка не дає країні отримати переваги від її величезного людського капіталу», – наголосив Байден.

Він звернув увагу, що в інтересах США є те, щоб Україна вистояла проти російської агресії і вийшла з неї заможною, демократичною, незалежною і орієнтованою на реформи – «державою, яку не можна підкупити, змусити чи залякати». «Уявіть, який успіх це означатиме для решти Середньої і Східної Європи», – додав він.

Віце-президент США нагадав, що він і президент Барак Обама тісно співпрацюють із європейськими партнерами, щоб санкції проти Росії залишалися чинними, доки вона не виконає цілком і в повному обсязі свої зобов’язання за мінськими домовленостями. Джо Байден наголосив, що найважливішим моментом цих домовленостей є повернення Україні контролю над її міжнародним кордоном до кінця року.

«Росія намагається підірвати стабільність і суверенітет України всіма засобами, якими тільки може, зокрема, й тим, що старається створити умови, щоб довести Україну до економічного колапсу. Власне кажучи, це головне, чого вона хоча. Але ми не можемо допустити, щоб ця стратегія досягла успіху», – заявив віце-президент США.

Сполучені Штати Америки, разом із Європейським союзом, є нині одними з головних союзників України в її нинішньому протистоянні агресії Росії.

XS
SM
MD
LG