Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» заявляє про обшуки у своїх членів на Закарпатті


Українські силовики під час операції у Мукачеві, 13 липня 2015 року
Українські силовики під час операції у Мукачеві, 13 липня 2015 року

Закарпатська обласна рада збирає громадськість, щоб обговорити події у Мукачеві

Пізно увечері 13 липня речник СБУ Олена Гітлянська повідомила, що затримано двох бійців «Правого сектору» з числа причетних до подій в Мукачеві. Спільно з ГРУ розпочато слідчі дії. Водночас, із заявою виступив «Правий сектор»: командир ДУК ПС Андрій «Летун» Стемпіцький повідомив, що два бійці вийшли і свідомо здались СБУ. «Мета дати повну інформацію по Закарпаттю і по наволочі, яка тут царювала, а також, щоб припинити потік лайна, яке ллється на ПС», каже Андрій Стемпіцький.

Правоохоронні органи Закарпаття затримання двох членів «Правого сектору» не коментують. Міжнародна траса Київ-Чоп досі заблокована, до Мукачева можна дістатися об’їзними дорогами.

​Сьогодні опівдні в Ужгороді відбудеться зустріч керівництва області з представниками громадськості, яку ініціював голова обласної ради Володимир Чубірко. Мета – обговорити ситуацію, яка склалась останніми днями в області. Запрошено представників духовенства різних конфесій, митців, письменників, науковців, громадських активістів, журналістів.​

Крім того, що затримано двох бійців «Правого сектору», серед новин, які активно обговорювалися пізно увечері в понеділок, – присутність під час спецоперації біля міліціонерів чоловіків у спортивній формі з мисливською зброєю. Спочатку правоохоронці подали офіційну заяву, мовляв, частина їхніх колег не встигла перевдягнутися.

Вже згодом речник МВС Артем Шевченко поширив інформацію: чоловік на відео не працівник МВС, його звати Йовбак Микола Миколайович. Він – мисливець. Деякі ЗМІ у чоловікові розпізнали одного з людей, наближених до народного депутата Михайла Ланя, учасника конфлікту. Мережа одразу ж підхопила новину і охрестила чоловіка у спортивних штанях зі зброєю «йовбаком» на заміну «тітушкам».

Зброя у авто, покинутих після стрілянини поблизу Мукачева, 11 липня 2015 року
Зброя у авто, покинутих після стрілянини поблизу Мукачева, 11 липня 2015 року

Тим часом, «Правий сектор» Закарпаття заявляє, що по області у будинках членів організації йдуть масові обшуки.

Зокрема, відбувся обшук у капелана першого батальйону. У нього вилучили комп'ютер і деякі особисті речі, хоча він діючий священик, повідомив Олександр Сачко, керівник «Правого сектора» Закарпаття.

Він також має сумнів, що МВС буде вести розслідування об’єктивно, тому нагадав одну з вимог Дмитра Яроша: справою повинні займатися СБУ і Генпрокуратура. Від них «Правий Сектор» сподівається певної об’єктивності.

Наразі ж активісти «Правого сектору», за слова Сачка, намагатимуться «стримувати силовиків».

На цю ж тему:

13.07.2015
Сутністю конфлікту в Мукачеві є перерозподіл потоків контрабанди – Порошенко

«Мусимо розплутати клубок застарілих проблем, які потребують негайного вирішення. Я про клановість, контрабанду, корупцію» дал

13.07.2015
Події в Мукачеві. Закарпаття під прицілом

Тож той, хто називає себе українським патріотом і викрикує «Україна понад усе!», має думати в першу чергу про неї, а не свій вузькопартійний інтерес далі

12.07.2015
Контрабанда і вестерн у Мукачеві: винні всі

Немає на Закарпатті людини, яка б не знала правди про контрабанду й зиски, що їх має місцевий криміналітет і влада далі

  • Зображення 16x9

    Ірина Бреза

    На Радіо Свобода працюю з 2015 року. Закінчила факультет романо-германської філології Ужгородського національного університету. У журналістиці – з 1998 року. Стажувалась у Freie Universität Berlin за програмою для журналістів, у редакції Savannah Morning News. Працювала у регіональних ЗМІ Закарпаття, всеукраїнських виданнях та інформагенціях.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG