Доступність посилання

ТОП новини

Рада повернула законопроект про Держбюро розслідувань на повторне читання


Народні депутати повернули законопроект «Про державне бюро розслідувань» на повторне друге читання. За це проголосував 231 депутат за мінімально необхідних 226.

Таку пропозицію висловив голова фракції «Блок Петра Порошенко» Юрій Луценко після того, як депутати не підтримали цей документ.

«Я пропоную повернути законопроект в комітет до другого читання, щоб зробити його кращим. І наступного пленарного тижня внести в зал», – сказав Луценко.

З часу першого читання (21 травня) в документ було внесено понад 123 правки, з яких комітетом з питань забезпечення правоохоронної діяльності було враховано 64.

Створення цього державного органу передбачено діючими положеннями Кримінального процесуального кодексу, а також коаліційною угодою.

Державне бюро розслідувань, зокрема, вирішує завдання щодо запобігання організованій злочинній діяльності, терористичним та іншим особливо тяжким насильницьким злочинам, виявлення, розкриття і розслідування злочинів, пов’язаних з діяльністю злочинних організацій; злочинів, пов’язаних з тероризмом; особливо тяжких насильницьких злочинів, за які Кримінальним кодексом України передбачене покарання у вигляді довічного позбавлення волі; розкриття і розслідування військових злочинів; розкриття і розслідування корупційних та пов’язаних з корупцією злочинів, вчинених працівниками Національного антикорупційного бюро України і прокурорами спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У складі Державного бюро розслідувань діють слідчі, оперативні та інші підрозділи. Організаційну структуру Державного бюро розслідувань затверджує директор бюро за погодженням з Кабінетом міністрів.

Передбачено, що у разі ухвалення закон набере чинності з дня утворення Кабміном Державного бюро розслідувань, але не пізніше як 1 січня 2016 року.

XS
SM
MD
LG