Доступність посилання

ТОП новини

США закликають Росію знайти і покарати вбивць Наталії Естемірової


Наталія Естемірова
Наталія Естемірова

У шосту річницю вбивства правозахисниці і журналістки Наталії Естемірової прес-секретар Держдепартаменту США Джон Кірбі закликав владу Росії притягти до відповідальності винних за цей злочин.

У заяві Держдепартаменту йдеться, що 15 липня 2009 року Наталія Естемірова була викрадена і вбита на Північному Кавказі в Росії при розслідуванні порушень прав людини в Чечні. «Її вбивство залишається нерозкритим», – нагадав Джон Кірбі.

«Викликає занепокоєння, що журналісти, які займаються розслідуваннями і працюють в інтересах суспільства, як Естемірова, піддаються таким нападам, які ми спостерігаємо в Росії. Ми закликаємо російський уряд забезпечити умови, за яких правозахисники і журналісти могли б безпечно і вільно реалізувати свою життєво важливу діяльність», – зазначив представник американського дипломатичного відомства.

15 липня, у шосту річницю вбивства Наталії Естемірової, правозахисний центр «Меморіал» відкриває виставку «Нескінченна історія: насильство і безкарність на Північному Кавказі». Виставка підготовлена чеською неурядовою гуманітарною організацією «Людина в біді» («People In Need»), що багато років працювала на Північному Кавказі.

На виставці в художній формі представлені 12 історій людей. Це розповіді про викрадення, вбивства, тортури, фабрикації кримінальних справ. Одна з історій – про викрадення і вбивство Наталії Естемірової.

У Санкт-Петербурзі 15 липня партія «Яблуко» влаштовує біля Соловецького каменю акцію пам’яті Наталії Естемірової.

XS
SM
MD
LG