Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: суд арештував 3 бійців «Правого сектору» через стрілянину в Мукачеві


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застав 3 затриманим бійцям «Правого сектору», повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«На даний час щодо 3 людей судом задоволено клопотання слідчих і обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави, щодо 1 особи на даний час клопотання розглядається», – повідомив заступник начальника управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Володимир Гаврилюк.

14 липня у Генпрокуратурі заявили про затримання 4 людей за фактом участі у «злочинній організації та вчинення терористичних актів» у Мукачеві. За попередніми даними силовиків, у конфлікті 11 липня 2015 року взяли участь низка представників «Правого сектору», на даний час 12 з них встановлено.

За даними ГПУ, в рамках досудового розслідування як потерпілих допитано 8 людей.

Під час обшуків у приватних помешканнях учасників та офісі «Добровольчого українського корпусу військово-політичного руху «Правий сектор» в Ужгороді виявлено та вилучено зброю та боєприпаси, зокрема гранати та гвинтівку, зазначають у прокуратурі.

11 липня вдень у Мукачеві виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя. Загинули щонайменше двоє осіб, поранених – близько десятка. За даними місцевих лікарів, двоє поранених є представниками«Правого сектору».

За даними силовиків, в області триває спецоперація «із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачеві».

XS
SM
MD
LG