Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльські інструктори вчать херсонських прикордонників


Ізраїльські інструктори 4 дні вчитимуть херсонських прикордонників
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

Ізраїльські інструктори 4 дні вчитимуть херсонських прикордонників

«Це не та стара школа, яку давали раніше. Тут ті принципи і методи роботи, які актуальні зараз» – херсонський прикордонник

Херсонщина – Протягом чотирьох днів бійці мобільної прикордонної застави «Херсон» проходять бойове навчання в ізраїльських інструкторів із бойової підготовки

Чоловік у камуфляжі не показує обличчя і не називає свого імені. Каже лише, шо сам він з Ізраїлю, має великий бойовий досвід і в Україні працює інструктором із бойової підготовки – тренує спецпризначенців під Сєвєродонецьком та українських вояків під Черкаськом. Зараз він вчить бійців мобільної прикордонної застави «Херсон» так званому тунельному слуху – вмінню чути і реагувати на накази попри те, що тебе б’ють з усіх боків.

Тренувальна вправа, яка навчає реагувати на накази за умов сильного фізичного і психологічного тиску
Тренувальна вправа, яка навчає реагувати на накази за умов сильного фізичного і психологічного тиску

«Тут можна жорстко лупити, лоу-кікі можна бити без проблем. Тобто що ми робимо, навіщо ці дві людини тебе б’ють? Аби зменшити вплив, аби ти якнайменше звертав увагу на додаткові подразники», – інструктує експерт.

Бійці в ізраїльській армії опановують ці курси півроку по 16 годин на день. Для херсонських прикордонників зробили чотириденний бліц-курс.

«Ми намагаємося за три дні дати якусь базу, плюс останній, четвертий день, ми даємо засідку і тактичну медицину. Бо засідка – це для хлопців із мобільної прикордонної застави найбільш актуально – для протистояння діяльності терористичних угруповань, порушників кордону тощо», – ділиться планами інструктор.

Херсонські прикордонники слухають ізраїльського інструктора
Херсонські прикордонники слухають ізраїльського інструктора

Олександр Бунчук змінив робу зварювальника на форму прикордонника чотири місяці тому. На курсах він намагається запам’ятати якнайбільше, бо вважає – саме сучасного досвіду бракує українському війську.

«Військкомат багато не дасть. Військкомат дасть берці, автомат та по 11 набоїв. І все. Тобто ніхто не займається ось такими навчаннями, тобто це не та стара школа, яку давали раніше. Ті методики давно застаріли, а тут даються ті принципи і методи роботи, які актуальні зараз», – пояснює прикордонник.

Стрільба після швидкої пробіжки
Стрільба після швидкої пробіжки

Керівник мобільної прикордонної застави «Херсон» Володимир Сімонов розуміє, що за 4 дні піврічний курс якісно не засвоїти, тому вважає – треба просто усе зафіксувати, а відпрацьовувати згодом.

«В мене буде відеодокументування. Я буду ставити, навіть не те що ставити, а в мене це буде за основу на кожен наступний виїзд, що в нас проводяться щомісяця», – каже Володимир Сімонов.

Після проведення тренінгів інструктори повернуться на Донбас. Прикордонники ж, які пройдуть ці курси, потім навчатимуть своїх колег. І сподіваються, що набуті навички їм ніколи не знадобляться.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG