Доступність посилання

ТОП новини

Азаров нагадав про себе у російському медіапросторі


Ukraine -- Head of Ukrainian Government Mykola Azarov held a Cabinet meeting, Kyiv, 20Jul2011
Ukraine -- Head of Ukrainian Government Mykola Azarov held a Cabinet meeting, Kyiv, 20Jul2011

Екс-прем’єр зізнався, що не спілкується із екс-президентом

Колишній український прем'єр Микола Азаров знову з'явився в російському медіапросторі. Цього разу висловив свою думку щодо подій на Донбасі в програмі радіостанції «Ехо Москви». Чому саме зараз Азаров з'явився в російському ефірі?

Азаров нагадав про себе у російському медіапросторі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Розмова в студії «Ехо Москви» з колишнім прем'єром України Миколою Азаровим почалася з теми збитого рік тому малазійського «Боїнга». Азаров, який вже півтора року живе в Росії, звинуватив нинішню українську владу в небажанні з'ясувати справжні причини цієї катастрофи, а відтак перейшов до подій на Донбасі. Тут позиція колишнього глави українського уряду теж стовідсотково проросійська.

Зараз широко поширені в західних ЗМІ твердження, що нібито руйнування на Донеччині відбуваються через те, що самі «ополченці» себе обстрілюють. Це абсолютна нісенітниця
Микола Азаров

«Зараз широко поширені в західних засобах масової інформації твердження про те, що нібито руйнування на Донеччині відбуваються через те, що самі «ополченці» себе обстрілюють. Це абсолютна нісенітниця. Ось я ж, взагалі-то кажучи, з Донецька. І я прекрасно знаю де проходить зараз лінія зіткнення. Вони не можуть стріляти самі в себе з артилерії. Це ж дурневі зрозуміло. Чому ж, якщо це дурневі зрозуміло, ця брехня тиражується в західних засобах масової інформації? І, причому, тиражується на такому серйозному рівні», – наголошує Микола Азаров.

Риторика колишнього українського прем'єра не змінилася – він продовжує звинувачувати чинну українську владу в усіх бідах, називаючи її «хунтою». А Майдан, за його словами, підтримував лише один відсоток громадян України.

Орешкін: поява Азарова свідчить про відсутність інших аргументів у російської влади

Дмитро Орешкін
Дмитро Орешкін

На думку експертів, поява колишніх керівників України в російських ЗМІ не буває випадковою і використовується як частина російської пропаганди. Утім, як вважає політолог Дмитро Орешкін, нинішній виступ Азарова свідчить радше про відсутність інших більш серйозних аргументів у російської влади.

Реальних військових, силових, економічних ресурсів у Путіна залишається все менше. Тому він все частіше змушений вдаватися до таких словесних інтервенцій
Дмитро Орешкін

«Звичайно, будь-яка проблема буде використовуватися Кремлем для того, щоб зайвий раз наступити на мозоль Україні. Це передбачувано, це неминуче. І це насправді дуже добре, бо означає, що реальних військових, силових, економічних ресурсів у Путіна залишається все менше. Тому він все частіше змушений вдаватися до таких словесних інтервенцій. Я б навіть сказав, що це є ознака деякого оптимізму, бо не слід переоцінювати потенціал і можливості пана Путіна», – вважає Орешкін.

На питання слухачів «Ехо Москви», чи спілкується він з Віктором Януковичем, Микола Азаров сказав, що остання за часом розмова двох колишніх керівників України відбулася майже півтора роки тому, коли обидва втекли до Росії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG