Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти заявили, що вирішили самі відвести озброєння, однак не скрізь


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Сепаратисти зі збройних угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, заявили, що вирішили відвести свої підрозділи з танками і бронемашинами, що мають гармати калібру до 100 міліметрів, на три кілометри від лінії контакту на сході України.

Виступаючи з цією заявою в окупованому Донецьку, ватажок «ДНР» Олександр Захарченко заявив при цьому, що з цього відведення будуть винятки, а саме ті ділянки фронту, що їх сепаратисти вважають «проблемними», – нині це райони на північ від Донецька й захопленого ними Дебальцева.

Присутній при цьому представник «ЛНР» у Тристоронній контактній групі Владислав Дейнего підтвердив, що його угруповання теж відведе свою бойову техніку й артилерію калібру менш ніж 100 міліметрів не менш ніж на три кілометри від лінії контакту, і теж із винятком – у районі міста Щастя.

При цьому в їхніх заявах нічого не сказано про відведення мінометів калібру 82 міліметри, що є одним із найбільш уживаних різновидів озброєнь на лінії протистояння.

Раніше в суботу, 14 липня в угрупованнях «ДНР» і «ЛНР» заявили, що Україна відхилила домовленість про відведення від лінії контакту на сході України озброєнь калібру, меншого від 100 міліметрів, і танків. Підтверджень цих слів наразі немає. Українська сторона ще не коментувала цього питання.

На останній зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську 7 липня серед питань, які розглядали, була й планована домовленість про відведення від лінії контакту озброєнь калібру меншого від 100 міліметрів, включно з 82-міліметровими мінометами, а також танків – ці озброєння не потрапили до попередніх домовленостей про відведення. У вівторок, 14 липня, в Мінську за зачиненими дверима зустрічалася робоча підгрупа з політичних питань Контактної групи.

XS
SM
MD
LG