Доступність посилання

ТОП новини

Держкомтелерадіо: мовлення радіо «Промінь» і «Культура» у проводовій мережі відновили


(Фото Shutterstock)
(Фото Shutterstock)

Мовлення радіо «Промінь» і радіо «Культура», трансляцію програм яких у своїй проводовій мережі «Укртелеком» вимкнув ввечері 18 липня, відновили. Як повідомляє Державний комітет телебачення і радіомовлення України, це сталося 21 липня.

За інформацією Держкомтелерадіо, ситуація з відімкненням і перспективи подальшого існування проводового мовлення в Україні обговорювалися під час зустрічі у Національній радіокомпанії представників НРКУ, Держкомтелерадіо й «Укртелекому» за ініціативи останнього.

«Сторони дійшли згоди щодо відновлення мовлення на найближчі три місяці, а також домовилися, що впродовж цього терміну спільно з компетентними державними органами шукатимуть шляхи для подальшого існування проводової мережі, її консервації в існуючому стані чи модернізації», – йдеться в повідомленні.

20 липня Національна радіокомпанія України повідомила про припинення «Укртелекомом» трансляції радіопрограм «Промінь» (УР-2) та «Культура» (УР-3) мережею проводового мовлення. Міністр культури Вʼячеслав Кириленко звернувся до Генеральної прокуратури й Ради національної безпеки й оборони з проханням зʼясувати обставини ситуації, що склалася, оскільки, на його думку, йдеться про питання інформаційної безпеки держави.

21 липня в «Укртелекомі» Радіо Свобода пояснили, що не зобовʼязані транслювати радіо «Промінь» і «Культура». За словами прес-секретаря «Укртелекому» Михайла Шуранова, договір між Національною радіокомпанією України і публічним акціонерним товариством «Укртелеком» зобовʼязує останнє забезпечувати трансляцію лише першого каналу Українського радіо.

XS
SM
MD
LG