Доступність посилання

ТОП новини

Активіста, сім’я якого допомагала журналістам «Схем», жорстоко побили


У ніч із 23 на 24 липня кілька невідомих жорстоко побили Олександра Кулібабчука, дружина якого допомагала журналістам програми «Схеми» розслідувати діяльність мера Ірпеня Володимира Карплюка, який міг ухилятися від податків від продажу нерухомості.

Як повідомила дружина Кулібабчука Наталія Ростова, невідомі підстерігали її чоловіка під його будинком у житловому комплексі «Річ-Таун» в Бучі. Нападники побили чоловіка до непритомності, каже жінка. Зараз він перебуває у лікарні із травмами голови.

Жінка пов’язує цей напад із тим, що буквально за декілька годин до побиття вийшов сюжет програми «Схеми» Радіо Свобода і Першого Суспільного, в якому розповідали, що статки Карплюка може перевірити податкова.

Після нападу вночі до потерпілого Кулібабчука приїхала міліція. У нього запаморочення і частково проблеми із пам’яттю. Телефон, гаманець, гроші нападники не взяли, повідомили в міліції.

«Буде відкрите провадження за статтею 125 Кримінального кодексу – умисне легке тілесне ушкодження. Ми чекаємо на довідку про тілесні ушкодження та судово-медичну експертизу. Момент побиття, зі слів потерпілого, він не пам’ятає», – повідомив речник управління МВС України в Київській області Микола Жукович сайту «Громада Приірпіння».

За цією статтею, нападникам загрожують громадські роботи на строк від 150 до 240 годин або виправні роботи на строк до одного року, або арешт на строк до шести місяців, чи обмеженням волі на строк до двох років.

Журналісти програми «Схеми» неодноразово телефонували міському голові Ірпеня Володимиру Карплюку за коментарем, але він не відповів на дзвінки.

Друг Карплюка, мер Бучі Анатолій Федорук (чия дружина разом з дружиною Карплюка будували «Річ-Таун») сказав «Схемам», що він не має жодної інформації про напад.

«Якщо відбуваються такі випадки – прикро, правоохоронна система має реагувати», – сказав Федорук.

Народний депутат, голова комітету з протидії корупції Єгор Соболєв 9 липня звернувся до Державної фіскальної служби з проханням перевірити Карплюка за фактами, що мер Ірпеня минулого року продав частину зі своїх 67 квартир сумнівного походження.

При цьому покупці розповідають, що ціна в офіційному договорі була занижена, тому є підозра, що Карплюк міг не доплатити податки з продажу житла. «Ми маємо притягати корупціонерів до відповідальності, до в’язниці, зі спецконфіскацією, яку ми зробили можливою спеціальним законом», – розповів Соболєв.

Раніше Карплюк розповідав, що міг продавати квартири за неринковою ціною, бо мав певні «фінансові зобов’язання».

У сюжеті, на словах журналістки: «При цьому покупці розповідають, що ціна в офіційному договорі могла бути занижена», – показали Наталію Ростову, дружину Кулібабчука. Сам він є головою ОСББ «Річ-Таун» і активістом, який бере участь у затяжному конфлікті з мером, пов’язаному з нерухомістю у «Річ-Таун».

XS
SM
MD
LG