Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі сепаратисти заявили про порушення з боку українських силовиків


Колона техніки сепаратистів на Донеччині, ілюстративне фото
Колона техніки сепаратистів на Донеччині, ілюстративне фото

Сепаратисти зі збройного угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявили, що протягом попередньої доби зафіксували 40 обстрілів захоплених ними територій із боку українських силовиків.

Вони стверджують, що їх обстрілювали з артилерії калібру 152 і 122 міліметри, танків, мінометів калібру 82 і 120 міліметрів, а також протитанкової зброї, гранатометів і стрілецької зброї.

Як кажуть донецькі сепаратисти, обстрілів зазнали Горлівка, район донецького аеропорту, Петровське, Стила, Залізна Балка, Калинівка, Новоласпа, Старомихайлівка, Гольмівський, Лозове, Староласпа.

Луганські сепаратисти наразі не виступали з заявами про їхнє бачення становища на лінії фронту.

Українська сторона ще вранці заявляла про понад 70 обстрілів позицій сил антитерористичної операції і житлових будинків мирних людей протягом попередньої доби.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені поза досяг пострілу. Та перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG