Доступність посилання

ТОП новини

Обама: національна єдність, права людини – ключ до успіху Кенії


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Президент США зазначив, що запорукою успіху Кенії є три умови: сильне та прозоре демократичне урядування, економічний розвиток і відчуття національної ідентичності

Кенія перебуває на перехресті, «де її підстерігають небезпеки, але водночас і величезні можливості», сказав президент США Барак Обама.

Обама розповів про своє бачення майбутнього цієї східноафриканської країни під час виступу в неділю у столиці Кенії, Найробі, що став підсумком дводенних відвідин Батьківщини його батька.

Президент відзначив поступ Кенії після здобуття незалежності від британського колоніального правління 1963 року, зокрема кінець однопартійної системи та припинення кровопролиття між племенами та етносами, яке спалахнуло 2007 року й тривало кілька місяців.

«Кенійці зробили вибір і відмовилися від колишньої ненависті, – сказав Обама. – Ви обрали краще майбутнє».

Президент Обама зазначив, що запорукою успіху Кенії є три умови: сильне та прозоре демократичне урядування, всеосяжний економічний розвиток і сильне відчуття національної ідентичності, завдяки якому «конфлікти будуть відкинуті на користь майбутнього миру та примирення».

Він закликав країну посилити зусилля у боротьбі з корупцією, сказавши, що «кожну копійку, яку дають як хабар, можна було покласти в кишеню тому, хто чесно виконує свою щоденну роботу».

Кенія не досягне успіху, якщо до жінок і дівчат ставитимуться як до другосортних громадян
Барак Обама

Обама приділив особливу увагу статевій рівності, сказавши, що «Кенія не досягне успіху, якщо до жінок і дівчат ставитимуться як до другосортних громадян».

Він закликав покласти край примусовим шлюбам, жіночим обрізанням і забороні дівчатам здобувати вищу освіту. «Цим традиціям, можливо, сотні років, але у 21 столітті їм немає місця», – сказав президент.

Пізніше в неділю Обама відлітає з Найробі до Аддис-Абеби: він перший президент США, який відвідує Кенію та Ефіопію.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG