Доступність посилання

ТОП новини

Багато шуму в Чернігові і... нічого (огляд преси)


Гречка, як і чорний піар, вже не мають того ефекту, як кілька років тому

Вибори в Чернігові засвідчили неефективність технологій підкупу виборців, стверджує газета «Україна молода». Експерти видання розглядають чернігівські перегони як репетицію місцевих виборів, запланованих на жовтень цього року. Однак реакція чернігівців на старі політтехнології змусила штабних аналітиків замислитися і шукати інших методів спілкування з громадою. Гречка, як і чорний піар, вочевидь вже не мають того ефекту, як кілька років тому, наголошує газета. Люди хочуть побачити конструктив у програмах кандидатів. Водночас залишається стійкою тенденція голосування насамперед представників старшого покоління за кандидатів від влади як гарантії їхнього особистого спокою та стабільності. Докладніше йдеться в статті «Багато шуму і... нічого».

Багато шуму в Чернігові і... нічого (огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

У Росії існує безперечна соціокультурна й моральна єдність влади й статусної опозиції, для яких процес протистояння важливіший за результат, стверджує дописувач газети «День». Тому тамтешні опозиціонери 15 років повторюють, що режиму залишилося місяці два. І повторюватимуть ще 30-40 років, не ставлячи перед собою жодних завдань і не намагаючись їх вирішувати. Тому вони і є головною опорою режиму, його надією, його резервом, наголошує дописувач. Їх влаштовує те, що є. Нинішня ситуація оптимальна для статусної опозиції. Повторювані ними заклинання про швидке падіння режиму відображають не їхню нездатність що-небудь змінити, а їхнє небажання змін на краще. Новий тренд – заклики перестати обговорювати Україну й зайнятися внутрішніми проблемами. Хоча, на думку дописувача, очевидно, що війна цими проблемами породжена, їх посилює й створює нові. Так, кумир свободолюбців Навальний обурюється, що його соратників знімають з виборів у Новосибірську. Однак не помічає судових розправ над Савченко й Сєнцовим, засудження вчителя Бившева, коли росіяни вторгаються в інші країни, вбивають там людей і захоплюють землі. Більше про статусну опозицію Кремля як головну опору режиму Путіна йдеться в статті «Слово «Україна» – не згадувати!»

Міністерство фінансів активно працює над новим Податковим кодексом, проект якого планується представити у Верховній Раді у вересні. Відомство планує запропонувати зміни в оподаткуванні, зменшити податкове навантаження на фонд зарплати, зробити жорсткішим контроль за контрафактом і контрабандою. Також Мінфін планує ввести мораторій на внесення змін до Податкового кодексу після ухвалених осінніх правок парламентом, створити умови для виведення економіки з тіні, яка часто вже перевищує 50%. Урядовці стимулюватимуть видобуток газу і скасують неефективні збори. Більше з осінніми планами уряду знайомить читачів газета «Сегодня» у статті «Податкове перезавантаження: що чекає українців».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG