Доступність посилання

ТОП новини

Бізнес-схеми «сім’ї» Януковича прикривають у вищих кабінетах? (Огляд преси)


80 відсотків реального сектора економіки належить олігархам колишньої «сім’ї» або росіянам

Сьогодні в Україні, окрім зовнішньої агресії Росії і тотальної корупції, найактуальнішими є три проблеми, які на тлi інших відверто замовчуються або ж не помічаються, а саме: дотримання законності, скорочення кількості робочих місць та енергетична безпека. Як стверджує дописувач газети «Україна молода», більшість проблем в економіці, в енергетиці зокрема, походять від спроб копіювати СРСР та невміння будувати національне суспільство. Так, сьогодні в Україну імпортуються нафтопродукти або з російських нафтопереробних заводів, або ж iз тих, котрі переробляють російську нафту, незалежно вiд того, в яких країнах вони перебувають. Знову залежність від Кремля, обурюється автор. Усе це можна було би упередити. Наприклад, якби в Україні діяв сучасний повноцінний нафтопереробний завод, який міг би на конкурентній основі забезпечити український ринок якісною і дешевою продукцією. Тоді, при нормальній роботі правоохоронних органів, в державі не було б спокуси займатися контрабандою нафтопродуктів. Докладніше про це йдеться в статті «А гнобителі – у шоколаді».

Бізнес-схеми «сім’ї» Януковича прикривають у вищих кабінетах? (Огляд преси)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

В Україні досі працюють бізнес-схеми, створені «сім’єю» Януковича, переконує експерт «Газети по-українськи». Він наголошує, що у законі про прокуратуру йдеться про переатестацію 700 прокурорів і звільнення трьох тисяч. Якщо це втілити, тоді буде зруйновано вертикаль, якою рухаються гроші. Наприклад, донедавна була проблема з контрабандою нафтопродуктів в Одеській області. Щомісяця на цьому заробляли 150 мільйонів доларів. Податкова зупинила схему. За нею стоять люди Сергія Курченка – члена «сім’ї» Януковича. Подібні схеми використовують олігархічні групи депутатів Вадима Новінського, Ігоря Єремеєва, переконує експерт. Без прикриття у вищих кабінетах такого б не було. Взагалі 80 відсотків реального сектора економіки належить олігархам колишньої «сім’ї» або росіянам, проти яких необхідно ввести санкції. На цьому наголошується в публікації «Бізнес-схеми сім’ї Януковича працюють досі».

За нашумілими конституційною реформою і виборами в Чернігові мало хто помітив, що, йдучи на літні канікули 16 липня, парламент ухвалив найважливіший закон, який змінить роботу партій, констатує газета «Сегодня». У першому читанні Верховна Рада зробила крок до їх часткового держфінансування. За словами депутатів, документ ще буде доопрацьовуватися. Але система, прописана в законі, нагадує німецьку модель відносин політсил з державою. Почне вона діяти з 2017-го. Тобто місцеві вибори в 2017-м, які передбачені в проекті змін до Конституції, можуть пройти не тільки за новою виборчою моделлю, яку відпрацюють на виборах цієї осені, але і з новою системою взаємовідносин партій із державою. Так, планується, що партіям обмежать розмір приватних внесків, але видаватимуть гроші з держбюджету, якщо на виборах вони набрали 3%. Заголовок статті – «Партіям заплатить народ».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG